BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

appreciate ur time

Wednesday, 16 October 2013

Khilafku

Assalamualaikum. Selamat Hari Raya Aidil Adha,
Fiq disini munyusun sepuluh jari memohon ampun serta maaf daripada semua yang fiq kenali mahupun tidak.
Okey. Back to the title. *Khilafku*
Ceritanya bermula begini, pada suatu hari,  Eh, macam cita budak-budak pulak.
The truth is about Miauu, fiq teremo semalam, sampai boleh gaduh dengan dia.
Atas sebab yang bagi Fiq, salah besar lah. Berdosa tau!
Fiq tahu, dia bukan tanggungjawab Fiq, dia sendiri yang akan tanggung dosa dia.
Fiq insan biasa sering melakukan kesilapan. However, tak salah Fiq nak tegur kesalahan dia.
Kalau boleh Fiq nak kami saling tegur antara satu sama lain apabila kami melakukan kesilapan.
Supaya kami boleh jumpa di jannah nanti *cewaah*
Mungkin Fiq tegur dia dengan cara yang agak keterlaluan. Kalau tak tegur rasa besalah pulak -,-
Now si Miauu ni merajuk, apa Fiq nak buat? *pening*


Chupp, sebelum terlupa, Fiq nak minta tolong kepada abang- abang, kakak-kakak,
adik- adik sekalian supaya mendoakan batch 96 yang bakal menduduki SPM pada 6 November ni.
Sekian,

Friday, 2 August 2013

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum, ,hai semua, ,harap semua sihat-sihat selalu, ,
Macam mana puasa hampa?? Ada tinggal tak >.<, ,
kalau ada jangan lupa pulak ganti, ,
Post kali ni, , aku nak ucapkan

Selamat Hari Raya, ,
Firstly, ,to my beloved family, ,fiq mintak maaf, ,TERkasar bahasa, ,
TERlanjur bicara, ,dan macam-macam TER lagi lahh, ,
Kepada hampa yang aku kenal tuu, ,aku mintak maaf, ,
Maybe aku TERsengaja or tak sengaja TERsakitkan hati hampa, ,
To my Miauuu <3, ,saya mintak maaf, ,
Saya tahu banyak salah sy terhadap awak :'D
Haa, ,not to forget to my new Best Friend, ,
Selamat Hari Raya, , semoga awak sihat dan comel selalu, ,

Raya tahun ni special sikit bagi fiq, ,
Tahun ni fiq kena kemas rumah (with my little bro), ,
as my pak su will marry on 12 September 2013, ,*jemputlah datang , ,
Penat gila kemas rumah fiq, ,atas bawah kena cat lain, ,
but fiq puas hati lah dengan keadaan rumah fiq, ,

Next, ,about penampilan fiq pada hari raya, ,
baju fiq colour purple tahun, ,hampa pulak macam mana?
kalau sama kita geng  :3, ,
Kepada Miauu, ,thanks sangat-sangat cari baju sama dengan sy, ,
Mesti comel bila awak pakai baju tuu, ,^^

Sekian saja post fiq kali ni, ,
raya ni jemput lah datang rumah, ,
assalamualaikum. . ^^

Tuesday, 4 June 2013

Perangaiku Ke Si Dia

hai. .eh2, ,assalamualaikum, ,lama dah blog ni tak update, ,maklumlah sibuk nak SPM tahun ni *yela uh -,-*
ukey..post kali ni pasal perangai fiq dengan si S uh, ,hope enjoy*excited*

Pagi ni tetiba bangun awal, ,ukey tak la awal sangat *pukul 6.45*, ,then kena tolong umie buat keja rumah. .sebagai anak yang baik *perasan* fiq pun tolong lah umie. .lepas penat buat keja rumah, ,fiq pun rehat lah sambil text si S uh. .out of the blue, ,umie datang bising-bising dekat fiq ni, ,eh, ,apa kes pulak nih *kehairanan* . .because of that, ,mood fiq hilang, ,fiq stop lah text dengan dia with a note 'i will text you once i okey', ,fiq takut termaki si S uh, ,and guess what. .she said yes!!..happy gila fiq sebab dapat teman yang memahami macam si S uh. .next, ,selepas dua jam, ,mood fiq dah ukey and fiq text si S. .but si S tak ada mood pulak *sedih*..it's okey, ,maybe si S pun macam fiq  tadi *memahami*. .pukul 7 malam fiq text lah si S uh, ,with a hope she was fine, ,but nope. .fiq pun online lah fb dia. .and fiq nampak dia chat dengan laki lain. .haha. .memang chat tuh borak-borak kosong, ,tapidah cukup buat fiq kesal dengan perangai dia. .i wait for her whole day, ,but she is chatting with other man, ,haha, ,fiq rasa macam tunggul pulak *sedih*..however fiq akan cuba faham si S, ,and love her with all my heart ^^



Thursday, 10 January 2013

I cried cause a girl (colour of this day - black)


 

Assalamualaikum, , hy all, , kali ni fiq sedih skit, ,
Haha, ,lawak kan, ,fiq cried for a girl, ,girl yang fiq sayang, ,
Girl ni, ,aa,,fiq bagi gelaran S untuk dia, ,
Anyway, ,bukan semua salah si S ni, ,
Biasa la lelaki, , ego nya tinggi (separuh mati nak mengaku)
Sebahagian sedikit salah si S, ,sebahagian besar salah fiq sendiri, ,
Fiq tuduh dia macam- macam, ,
lelaki bila marah kan tak ingat dunia, , =,='
Okey2, ,fiq cerita macam mana fiq boleh gaduh dengan si S ni, ,
Pada suatu malam, , eh, ,macam cerita kanak-kanak pulak, ,
Fiq pendekkan cerita ja lah, ,
Fiq tak puas hati dengan si S ni, ,si S langsung tak boleh spend time dengan fiq, ,
Tapi dengan orang lain buleh pulak, ,
tipu la kalau fiq cakap fiq tak cemburu, ,
Fiq pun nak jugak dimanjakan >.< , ,
Kalau boleh fiq nak jugak spend a whole day dengan si S, ,
Okey, ,back to my problem, ,
Fiq nangis bukan sebab fiq kecewa dengan si S, ,
Tapi fiq nangis sebab si S hantar mesej yang membuatkan fiq terharu, ,
Sekarang baru fiq tahu apa salah fiq, ,
Sebelum ni tak ada siapa yang tegurkan pasal perangai fiq, ,
Fiq tanya si S pun, ,si S senyap ja, ,
Tapi malam ni, ,mungkin si S kecewa dengan perangai fiq, ,
By the way, ,setiap yang berlaku pasti ada hikmah nya, ,
Fiq harap pergaduhan ni dapat mengeratkan hubungan fiq dengan si S,
Kepada si S, ,i'm sorry for my attitude, ,
I promise i will change my attitude to make you happy with me, ,
Whatever i say, ,whatever i speak, ,whatever i told, ,
I still love you, ,now and always, ,
Okey para pembaca sekalian, ,
Sampai disini sahaja post dari fiq kali ni, ,
Next time, ,bila fiq ada masa, ,fiq post lagi ^^
Sekian, ,wasalam. .